19 /9/ 2016 : Αλληλεγγύη στον αναρχικό αγωνιστή Θοδωρή Σίψα, στοχοποιημένο και διωκόμενο απο τους μηχανισμούς του κράτους για την υπόθεση της Marfin. Η σκευωρία δεν θα περάσει.

sipsas_afisa«Ο αναρχικός Θοδωρής Σίψας συμμετείχε μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους διαδηλωτές στην απεργιακή διαδήλωση της 5ης Μάη 2010, ενάντια στην ψήφιση του πρώτου μνημονίου. Η συγκεκριμένη διαδήλωση στιγματίστηκε από τον τραγικό θάνατο τριών εργαζομένων στην τράπεζα Marfin. Με μοναδικό στοιχείο ένα ασφαλίτικης έμπνευσης ανώνυμο σημείωμα, το κράτος στοχοποιεί τον σύντροφο και τον κατηγορεί για το θάνατο των τριών εργαζομένων. Ο πραγματικός λόγος όμως, είναι η πολιτική του ταυτότητα, η συνεχής και συνεπής συμμετοχή του στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Στο πρόσωπο του συντρόφου αποκρυσταλλώνεται η διαχρονική προσπάθεια των εξουσιαστών τόσο για την ηθική απαξίωση και εγκληματοποίηση των αναρχικών, όσο και για την απονοηματοδότηση και χειραγώγηση των ταξικών και κοινωνικών αγώνων.» Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση των τότε γεγονότων με τίτλο «τι έγινε τελικά στην Αθήνα, στις 5 Μάη του 2010;» βρίσκεται εδώ .

Καλέσματα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στον Θ. Σίψα, καθώς και αναρχικών συλλογικοτήτων και συνελεύσεων, για συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 19/9 (έναρξη δίκης) στο Πρωτοδικείο Αθηνών εδώ . Αντίστοιχα καλέσματα συγκεντρώσεων αλληλεγγύης σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα εδώ .

This entry was posted in Αναδημοσιεύσεις and tagged , , , . Bookmark the permalink.