16 Νοέμβρη 2016 : Έναρξη λειτουργίας κινητού ελευθεριακού βιβλιοπωλείου της συλλογικότητας.

biblio_arxitektΑξιολογώντας τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της περιόδου και επιθυμώντας να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, τόσο στον περαιτέρω θεωρητικό προβληματισμό και πολιτική συγκρότηση των ενεργών υποκειμένων του αντικρατικού-αντικαπιταλιστικού αγώνα, όσο και στην ευρύτερη διάδοση των αναρχικών/απελευθερωτικών αξιών σε τοπικό επίπεδο, οργανώσαμε το προηγούμενο διάστημα και θέτουμε πλέον σε λειτουργία, κινητό βιβλιοπωλείο της συλλογικότητας. Στο κινητό αυτό ελευθεριακό βιβλιοπωλείο, το οποίο θα λειτουργεί περιοδικά σε πανεπιστημιακές και πολυτεχνικές σχολές και σε πολιτικές εκδηλώσεις, διατίθενται βιβλία και περιοδικά ελευθεριακών εκδόσεων, μπροσούρες ελευθεριακών συλλογικοτήτων καθώς και οι εφημερίδες «Γή και Ελευθερία» και «Άπατρις».

Πολιτική μας απόφαση ήταν να κάνουμε τα «εγκαίνια» λειτουργίας του ελευθεριακού αυτού βιβλιοπωλείου την παραμονή της επετείου της 17ης Νοέμβρη, με μια 1η «στάση» του στην αρχιτεκτονική σχολή της «Παν/μιο Θεσσαλίας Α.Ε.». Γραφικές απόπειρες πανεπιστημιακών καθηγητάδων, που προσπάθησαν με ύφος 1000 καρδιναλίων να επιβάλλουν αντιδιαλεκτικά την «αναγκαιότητα άδειας» γι’ αυτή την πολιτική μας παρέμβαση μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, αντιμετωπίστηκαν με ήρεμη και διαλεκτική αποδόμηση των κυριαρχικών τους στοχεύσεων και τελικά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν «πικραμένοι» και θυμωμένοι, μιας και η εξουσία τους δεν αναγνωρίστηκε απο την πλευρά μας. Δεν αναγνωρίζουμε τσιφλικάδες και επικυρίαρχους στους δημόσιους χώρους. Κάθε ενδεχόμενη προσπάθεια καταστολής θα αντιμετωπιστεί πολιτικά και οργανωτικά όπως της αναλογεί. Η μνήμη θα νικήσει τελικά την λήθη, ο αταλάντευτος μαχητικός αγώνας ενάντια στην κυριαρχία και την πατριαρχία θα συντρίψει τις καθεστωτικές προσπάθειες επιβολής σιωπής, θα ανατρέψει το γενικευμένο κλίμα ανάθεσης και υποταγής.

Ευχαριστούμε συντροφικά τα ελευθεριακά εκδοτικά εγχειρήματα που βοήθησαν στην οργάνωση αυτού του κινητού βιβλιοπωλείου, τις ελευθεριακές συλλογικότητες που διέθεσαν μπροσούρες τους και τις συντακτικές ομάδες των αντίστοιχων εφημερίδων. Προγραμματίζουμε τον εμπλουτισμό αυτού του βιβλιοπωλείου και με άλλες εκδόσεις και τίτλους και παρακαλούμε κάθε σύντροφο/ισσα να συμβάλει με τις ιδέες και προτάσεις του/της σ’ αυτή μας την προσπάθεια.