Δράσεις & εκδηλώσεις

red-black_flag

13-16 Nοέμβρη 2017 : Αφισοκόλληση σε πανεπ/κές σχολές και σχολεία του Βόλου και διαδοχικές παρεμβάσεις με μοιράσματα σχετικού κειμένου, για την επέτειο μνήμης της 17ης Νοέμβρη του ’73.

» Η καταστολή και ο κοινωνικός έλεγχος στην χούντα ήταν ο στρατός στους δρόμους, οι φυλακίσεις, τα βασανιστήρια πολιτικών κρατουμένων, τα στρατοδικεία, οι νόμοι που απαγόρευαν την κυκλοφορία τη νύχτα, τις συναθροίσεις, τις συγκεντρώσεις, η φίμωση της ελευθερίας του πολιτικού λόγου και των πολιτικών δράσεων. Σήμερα η καταστολή και ο κοινωνικός έλεγχος έχει, δημοκρατικά πάντα, «εκσυγχρονιστεί». Η παρουσία χιλιάδων μπάτσων στους δρόμους, οι πλήρως στρατιωτικοποιημένες μονάδες καταστολής, ο «εξελιγμένος» κοινωνικός έλεγχος με κάμερες παντού, το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις μετακινήσεις σε ΜΜΜ κ.α., οι τρομονόμοι (187, 187Α ), τα τρομοδικαστήρια για όσους και όσες εναντιώνονται μαχητικά απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό κράτους και κεφαλαίου, οι εξευτελιστικές συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές και τα ψυχιατρεία, φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν καθημερινά την βίαιη επιβολή του κράτους πάνω στις ζωές μας ασχέτως πολιτεύματος. » Ολόκληρο το κείμενο παρέμβασης της συλλογικότητας σε μορφή pdf  εδώ.

 

4 Οκτώβρη 2017 : Ας μιλήσουμε για τον σύγχρονο φασισμό… (ανάρτηση πανό και video, σχετικά με την μπροσούρα της συλλογικότητας)

Ανάρτηση πανό σε κτίρια του Παν/μίου Θεσσαλίας στο Βόλο και δημιουργία προπαγανδιστικού video, αναφορικά με την μπροσούρα της συλλογικότητας «Ας μιλήσουμε για τον σύγχρονο φασισμό…«.

«Αγώνας ενάντια στον σύγχρονο φασισμό σημαίνει αγώνας ενάντια στις ρίζες του. Σημαίνει να πολεμάμε συγκροτημένα και συντονισμένα, και την ταξική εκμετάλλευση, και τον εθνικισμό-«πατριωτισμό», και τον ρατσισμό και την πατριαρχία, αποδομώντας συστηματικά αυτές τις κυριαρχικές ιδεολογίες με τον δημόσιο λόγο και την πρακτική μας, επιδιώκοντας την γενικευμένη κοινωνική απονομιμοποίησή τους στη συνείδηση των καταπιεσμένων και τις εκμεταλλευόμενων. Δεν διατηρούμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε πολύ καλά δεδομένων των σημερινών συνθηκών, τόσο σε επίπεδο ελλαδικού χώρου όσο και παγκόσμια, ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά δύσκολο και μακροχρόνιο αγώνα.

Είναι όμως ιστορικό μας καθήκον να τον πορευτούμε με συνέπεια, χτίζοντας ένα στέρεο πολιτικό οικοδόμημα από τα θεμέλια και υψώνοντάς το μέσα στο χρόνο, παραδίδοντας ο ένας στην άλλη μια καλύτερη θέση μάχης. Να τον πορευτούμε χωρίς καμιά απολύτως συνεργασία και συμπόρευση με πολιτικές δυνάμεις που όσο ριζοσπαστισμό κι αν προβάλλουν συγκυριακά και επικοινωνιακά απέναντι στην σύγχρονη καπιταλιστική συνθήκη, προπαγανδίζουν συστηματικά στο κοινωνικό πεδίο και αναπαράγουν, κυριαρχικές ιδεολογίες που αποτελούν τις ρίζες του σύγχρονου φασισμού. » (απόσπασμα απο τη σχετική μπροσούρα)

 

29 Μάη 2017 : ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον αναρχικό κομμουνιστή & πολιτικό κρατούμενο Τάσο Θεοφίλου. (ανάρτηση πανό και spray)

“Δεν έχω διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι. Διέπραξα όμως το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Είμαι αναρχικός. Στον ταξικό πόλεμο πήρα θέση με τους αποκλεισμένους και τους αδικημένους, με τους κυνηγημένους και με τους κολασμένους, με τους φτωχούς, με τους αδύνατους και τους καταπιεσμένους.”  Τάσος Θεοφίλου

Ως ελάχιστο δείγμα συντροφικής αλληλεγγύης και δημόσιας ανάδειξης της κρατικής σκευωρίας, αναρτήσαμε πανό στο κεντρικό κτίριο του Παν/μίου Θεσσαλίας. Στον αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα είμαστε όλες/οι ένοχες/οι.

 

 

Μάης -Ιούνης 2017 : «ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ». Αφισοκόλληση στις γειτονιές του Βόλου και διαδοχικές παρεμβάσεις με μοιράσματα σχετικού κειμένου.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο. Μπορείς να τον μαχαιρώσεις στην κοιλιά, να του αρπάξεις το ψωμί απ’ το στόμα, να μην τον γιατρέψεις από την ασθένεια που πάσχει, να τον βάλεις σε μια άθλια κατοικία, να τον εξοντώσεις βάζοντάς τον να δουλεύει μέχρι θανάτου, να τον οδηγήσεις στην αυτοκτονία, να τον στείλεις στον πόλεμο. Λίγοι μόνο απ’ αυτούς τους τρόπους είναι απαγορευμένοι στο κράτος μας.»   Bertold Brecht

Όσοι και όσες εξακολουθούν να φαντασιώνονται ότι αναθέτοντας την ζωή τους σε κάποιον αυτόκλητο πολιτικό σωτήρα, σε κάποια «νέα αριστερή ελπίδα», σε φασίστες δολοφόνους, σε οποιοδήποτε «νέο» ή παλιό πολιτικό μόρφωμα που πλασάρεται σαν προϊόν σουπερ μάρκετ, απλά χαρίζουν τη ζωή τους στα χέρια των κυρίαρχων. Τίποτα δεν κερδήθηκε αναθέτοντας την ζωή μας σε σωτήρες, τίποτα δεν αποκτήθηκε με μια απλωμένη παλάμη. Η υπόθεση υπεράσπισης των ζωών μας, η υπεράσπιση των κοινών μας συμφερόντων είναι δική μας αποκλειστικά υπόθεση. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από εκδίκηση για τους νεκρούς της τάξης μας. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από υπεράσπιση της δικής μας ζωής. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από το να γίνει πιο “ανθρώπινη” η καθημερινότητα μας, μόνο εδώ, μόνο σήμερα.

Ολόκληρο το κείμενο παρέμβασης της συλλογικότητας μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf απο εδώ. Μοιράστηκε σε 2000 αντίτυπα σε διαδοχικές χρονικά παρεμβάσεις μας, σε λαϊκές αγορές και πόρτα-πόρτα σε φτωχογειτονιές, λαϊκές συνοικίες και συνοικισμούς roma της πόλης.

Ευχαριστούμε συντροφικά την Συλλογικότητα Αναρχικών απο τα ανατολικά που μας παρείχε την δυνατότητα να επαναδιαμορφώσουμε δικό της κείμενο.

 

14 Μάη 2017 : Πολιτικό Καφενείο και προβολή για τον Μάη του ’68. 

LA BEAUTE EST DANS LA RUE !

Πολιτικό Καφενείο & προβολή ιστορικού ντοκυμαντέρ για τον Μάη του ‘68 : Μεγάλες νύχτες, μικρά ξημερώματα» (Grands soirs et petits matins). Η προβολή θα ξεκινήσει στις 8μμ ακριβώς… Στο χώρο θα λειτουργεί το ελευθεριακό κινητό βιβλιοπωλείο της συλλογικότητας.

Με καφέ, τσάϊ, κρύους χυμούς, βιβλία, μπροσούρες, απαλή μουσική και κουβέντα.

Κυριακή 14 Μάη, από τις 6μμ, στο «Χημείο» της Κατάληψης ΤΕΡΜΙΤΑ

(Λαχανά με Αλμυρού, πίσω από τα ΚΤΕΛ, είσοδος από Λαχανά / Τ.Ε.Μ.)

 

23 Γενάρη 2017 : Κράτος και Κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες. Ανάρτηση πανό και σχετικό κείμενο.

Ανάρτηση πανό και σχετικό κείμενο, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα : α) της τρομοκρατικής υστερίας που αναπτύχθηκε και πάλι απο κράτος και ΜΜΕ με τις πρόσφατες συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», β) της απαγωγής και ομηρίας του 6χρονου Βίκτωρα-Λάμπρου, γιού των πολιτικών κρατουμένων Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, γ) της άρνησης απόδοσης ασύλου και της σχεδιαζόμενης απέλασης του απεργού πείνας (απο 13/12/2016) Mohamed A. στη Μυτιλήνη, δ) της απαγόρευσης επισκεπτηρίων απο αλληλέγγυους/ες στις έγκλειστες μετανάστριες του στρατοπέδου συγκέντρωσης «Ελληνικού» (Αθήνα) και την μεταφορά και φυλάκισή τους στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη, μετά την πρόσφατη διαδήλωση.

Το σχετικό κείμενο της συλλογικότητας, με τίτλο «Κράτος και Κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες» μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf απο εδώ .

 

16 Δεκέμβρη 2016 : Πολιτική εκδήλωση για τα 80 χρόνια απο την κοινωνική επανάσταση στην ισπανία.

afisa_ekdil_16-12-16

1936-2016 : 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, 7μμ – Κατάληψη ΤΕΡΜΙΤΑ

–  Προβολή ιστορικού ντοκυμαντέρ της C.N.T. για τα γεγονότα της περιόδου 1936-1939.

–  Βιβλιοπαρουσίαση απο τις Ελευθεριακές Εκδόσεις «Κουρσάλ» του βιβλίου του Abel Paz «Ταξίδι στο παρελθόν».

 

 

 

6 Δεκέμβρη 2016 : Κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία.

remember

«Σ’ αυτό τον τόπο, ιστορικά ο Δεκέμβρης είναι δυσκολοχώνευτος μήνας για την αστική κυριαρχία… Όσο κι αν μανιασμένα προσπαθούν επι 8 χρόνια να περιθωριοποιήσουν και συκοφαντήσουν τα ταξικά και κοινωνικά υποκείμενα που βγήκαν οργισμένα στους δρόμους, όσο και να προπαγανδίζουν συνεχώς την θεωρία των «βανδαλισμών», είτε φανερά και ξεδιάντροπα, είτε μέσα από πολιτικάντικους πλαστούς διαχωρισμούς, εμείς που ζήσαμε τον Δεκέμβρη είμαστε ακόμα εδώ και θα παραμείνουμε εδώ, στο δρόμο. Όσες χιλιάδες λαμπάκια κι αν ανάψουν οι μαφιόζοι πάνω από τα κεφάλια μας, όσα πλαστικά λούνα-πάρκ κι αν στήσουν στην πόλη για να κοιμήσουν και αλλοτριώσουν τις συνειδήσεις των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, εμείς που ανασάναμε το δροσερό αεράκι της κοινωνικής εξέγερσης του Δεκέμβρη, εμείς που πνιγήκαμε από τον χημικό πόλεμο που μας εξαπέλυσαν οι έμμισθοι μπράβοι της κυριαρχίας, τα πιστά στρατιωτάκια κράτους και κεφαλαίου, εμείς που παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στη λήθη, ενάντια στην ανάθεση σε «σωτήρες», ενάντια στην υποταγή, κατεβαίνουμε και πάλι στο δρόμο.» Ολόκληρο το κείμενο του καλέσματος μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf  απο εδώ .

 

3 Δεκέμβρη 2016 : Πολιτική εκδήλωση (προβολή και συζήτηση) με θέμα «ΝΟΕΜΒΡΗΣ ’73 – ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ’08 : Ο τρόμος των εξουσιαστών μπροστά στις κοινωνικές εξεγέρσεις είναι παντοτινός.»

ekdil_3-12-16_mediumΕισήγηση και προβολή δύο μικρού μήκους ταινιών, η πρώτη για τον Νοέμβρη του ’73 και η δεύτερη για τον Δεκέμβρη του ’08 («Έφοδος στον ουρανό» απο την Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης). Θα ακολουθήσει συζήτηση. Στο χώρο της Κατάληψης ΤΕΡΜΙΤΑ (Λαχανά με Αλμυρού, είσοδος απο Λαχανά – Τ.Ε.Μ.).

 

 

 

 

16 Νοέμβρη 2016 : Έναρξη λειτουργίας ελευθεριακού κινητού βιβλιοπωλείου της συλλογικότητας.

biblio_arxitekt

Αξιολογώντας τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της περιόδου και επιθυμώντας να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, τόσο στον περαιτέρω θεωρητικό προβληματισμό και πολιτική συγκρότηση των ενεργών υποκειμένων του αντικρατικού-αντικαπιταλιστικού αγώνα, όσο και στην ευρύτερη διάδοση των αναρχικών/απελευθερωτικών αξιών σε τοπικό επίπεδο, οργανώσαμε το προηγούμενο διάστημα και θέτουμε πλέον σε λειτουργία, κινητό βιβλιοπωλείο της συλλογικότητας. Στο κινητό αυτό ελευθεριακό βιβλιοπωλείο, το οποίο θα λειτουργεί περιοδικά σε πανεπιστημιακές και πολυτεχνικές σχολές και σε πολιτικές εκδηλώσεις, διατίθενται βιβλία και περιοδικά ελευθεριακών εκδόσεων καθώς και μπροσούρες ελευθεριακών συλλογικοτήτων.

Πολιτική μας απόφαση ήταν να κάνουμε τα «εγκαίνια» λειτουργίας του ελευθεριακού αυτού βιβλιοπωλείου την παραμονή της επετείου της 17ης Νοέμβρη, με μια 1η «στάση» του στην αρχιτεκτονική σχολή της «Παν/μιο Θεσσαλίας Α.Ε.». Γραφικές απόπειρες πανεπιστημιακών καθηγητάδων, που προσπάθησαν με ύφος 1000 καρδιναλίων να επιβάλλουν αντιδιαλεκτικά την «αναγκαιότητα άδειας» γι’ αυτή την πολιτική μας παρέμβαση μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, αντιμετωπίστηκαν με ήρεμη και διαλεκτική αποδόμηση των κυριαρχικών τους στοχεύσεων και τελικά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν «πικραμένοι» και θυμωμένοι, μιας και η εξουσία τους δεν αναγνωρίστηκε απο την πλευρά μας. Δεν αναγνωρίζουμε τσιφλικάδες και επικυρίαρχους στους δημόσιους χώρους. Κάθε ενδεχόμενη προσπάθεια καταστολής θα αντιμετωπιστεί πολιτικά και οργανωτικά όπως της αναλογεί. Η μνήμη θα νικήσει τελικά την λήθη. O αταλάντευτος μαχητικός αγώνας ενάντια στην κυριαρχία και την πατριαρχία θα συντρίψει τις καθεστωτικές προσπάθειες επιβολής σιωπής, θα ανατρέψει το γενικευμένο κλίμα ανάθεσης και υποταγής. Ευχαριστούμε συντροφικά τα ελευθεριακά εκδοτικά εγχειρήματα που βοήθησαν στην οργάνωση αυτού του κινητού βιβλιοπωλείου, τις ελευθεριακές συλλογικότητες που διέθεσαν μπροσούρες τους και τις συντακτικές ομάδες των αντίστοιχων εφημερίδων. Προγραμματίζουμε τον εμπλουτισμό αυτού του βιβλιοπωλείου και με άλλες εκδόσεις και τίτλους και παρακαλούμε κάθε σύντροφο/ισσα να συμβάλει με τις ιδέες και προτάσεις του/της σ’ αυτή μας την προσπάθεια.

 

13-16 Nοέμβρη 2016 : Πανό και παρεμβάσεις με αφορμή την επέτειο της κοινωνικής εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973.

pano_tholos_mesaΜε αφορμή την επέτειο της 17ης Νοέμβρη, στις 15 και 16/11  αναρτήθηκαν τρία μεγάλα πανό, σε κτίρια της «Παν/μιο Θεσσαλίας Α.Ε.», εσωτερικά και εξωτερικά του «Θόλου» και εξωτερικά της Αρχιτεκτονικής (χώρος αμφιθεάτρου).pano_arxitekt Στις 16/11 έγινε παρέμβαση στις πολυτεχνικές σχολές του Βόλου, με μοίρασμα του κειμένου μας που αφορά τα real-estate σχέδια της «Παν/μιο Θεσσαλίας Α.Ε.», σχέδια καταστολής και καταστροφής της Κατάληψης «Τερμίτα». Το ίδιο κείμενο μοιράστηκε σε διαδοχικές παρεμβάσεις και στο φοιτητικό εστιατόριο στις 13/11 και θα συνεχίσουμε να το μοιράζουμε και τις επόμενες μέρες, σε διαδοχικές παρεμβάσεις μας στις πανεπιστημιακές και πολυτεχνικές σχολές. Το κείμενο σε μορφή pdf μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ. pano_tholos_exoΣτις 16/11, στην αρχιτεκτονική σχολή, πραγματοποιήθηκε και η έναρξη λειτουργίας του κινητού βιβλιοπωλείου της συλλογικότητας, με διάθεση βιβλίων και περιοδικών ελευθεριακών εκδόσεων, με κινηματικές μπροσούρες συλλογικοτήτων καθώς και των εφημερίδων «Γή και Ελευθερία» και «Άπατρις».

 

 

 

16-18 Σεπτέμβρη 2016 : Flyers στη πόλη, για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα απο τους νεοναζί.

flyers_18-9-16

 

1 Ιούλη 2016 : Πολιτική εκδήλωση – συζήτηση «Κοινωνική αυτοοργάνωση & ταξική αλληλεγγύη στις γειτονιές»

afisa_ekdil_1-7-16_final_small

«Η κοινωνική αυτοοργάνωση και η ταξική αλληλεγγύη είναι για μας βασικές πολιτικές αξίες, είναι κοσμοθεωρητικά προτάγματα, δεν είναι ευκαιριακά εργαλεία διαχείρισης πληθυσμού, δεν είναι κάποιο προσωρινό ψεύτικο δόλωμα για να στρατολογούμε μέλη και για να στοιχίζουμε πειθήνιους οπαδούς πίσω από ανομολόγητες δικές μας πολιτικές πρωτεραιότητες και σχεδιασμούς. Η κοινωνική αυτοοργάνωση αποτελεί για μας μονόδρομο, αποτελεί τον βασικό πυλώνα για το επαναστατικό πέρασμα στον κόσμο της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης, χωρίς πολιτική ανάθεση, χωρίς κράτος και εξουσία. Γιατί όπως έχει δείξει και η νεώτερη ιστορία των επαναστατικών εγχειρημάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όταν τα κοινωνικά υποκείμενα αυτοοργανώνονται και αυτοδιαχειρίζονται τις ίδιες τους τις ζωές, τα μέσα παραγωγής και τον δημόσιο πλούτο, κανένας αυτόκλητος καθοδηγητής, κανένας κουτοπόνηρος επίδοξος ηγεμόνας, καμμιά δήθεν φωτισμένη πρωτοπορία δεν μπορούν να τους σταθούν εμπόδιο. Γιατί η ελπίδα των καταπιεσμένων είναι ο ίδιος ο αγώνας των συλλογικοποιημένων αντιστάσεών τους. Γιατί ο τρόπος που οργανωνόμαστε και δρούμε, αποτελούν την εικόνα της κοινωνίας που θέλουμε να χτίσουμε πάνω στα συντρίμμια  του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, πάνω στα συντρίμμια κράτους και κεφαλαίου.»  Ολόκληρη η εισήγηση της πολιτικής εκδήλωσης σε μορφή pdf εδώ

 

17 Ιούνη 2016 : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – Βιβλιοπαρουσίαση & συζήτηση

afisa-small_17-6-16_biblio

Περιεχόμενα βιβλίου
– Με τους εργάτες ή με τους φτωχούς;
– Οι ταξικές αντιθέσεις στη νεοφιλελεύθερη νεωτερικότητα
– Ο μέγας Ειρηνοποιός
– Η επικαιρότητα του Αναρχισμού σήμερα
– Κατά της Ομοφωνίας: Η ανάγκη για ανασύνθεση του ελευθεριακού προτάγματος
– Θεωρία και Πρακτική της Άμεσης Δράσης στον Κοινωνικό Αναρχισμό
– Μια κριτική της Κομμουνιστικοποίησης
– Σκέψεις πάνω στην οικοδόμηση μιας στρατηγικής της εξέγερσης
– Είναι τρελοί αυτοί οι καπιταλιστές;
– Σημειώσεις για τον δημοκρατικό ορθολογισμό
– Ιεραρχία μέσα από την «αναρχία»;
– Ο Οριενταλισμός ως σύγχρονος αναρχικός λόγος

Απόσπασμα κειμένου της παρουσίασης του βιβλίου απο τον συγγραφέα, στις 6/03/16 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσ/νίκη ( πηγή: http://www.provo.gr/realistiki-outopia/ ) :

» Τα κείμενα του βιβλίου θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχουν τον εξής βασικό στόχο. Μέσα σε μια συγκυρία της οποίας το βάρος είναι ικανό να μας συνθλίψει και αντιμέτωποι με έναν αχαλίνωτο καπιταλισμό που καταβροχθίζει τις ίδιες του τις σάρκες προκειμένου να επιβιώσει, σαν αναρχικοί βρισκόμαστε σήμερα απέναντι σε κρίσιμα ερωτήματα και απέναντι στην αναγκαιότητα να απευθυνθούμε στα αγωνιζόμενα κομμάτια και τα στρώματα των καταπιεσμένων της ελλαδικής κοινωνίας. Αυτό το πολιτικό άνοιγμα είναι απαραίτητο, τόσο αν θέλουμε να συνεισφέρουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση των αντιστάσεων της κοινωνικής ολότητας απέναντι στη συστημική αναδιάρθρωση που δρομολογείται μεθοδικά από τις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές ελίτ, όσο και για να μπορέσει ο αναρχικός χώρος να απεγκλωβιστεί από τον μικρόκοσμο που πολύ βολικά είχε πλάσει για αυτόν το πολιτικό σύστημα στα χρόνια της επίπλαστης «ευμάρειας». Από αυτή την άποψη, η άνοδος του αναρχικού κινήματος είναι η μοναδική ελπίδα για τη διάσωση των μη-προνομιούχων ομάδων από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αλλά και η κοινωνικοποίηση των αναρχικών ιδεών και η αύξηση της απεύθυνσης των αντιλήψεων μας, είναι η μοναδική ελπίδα για την αναβίωση του αναρχικού κινήματος ως αντισυστημικού προτάγματος για την κοινωνική απελευθέρωση. Για την διάσωση δηλαδή του αναρχισμού από την πλήρη απομόνωση και την κοινωνική περιθωριοποίηση που επιφυλάσσουν για αυτόν οι ελίτ.»

 

Μάης 2016 : Αφισοκόλληση στις γειτονιές του Βόλου.

manifesto-afisa_21-4-16_small

 

28/4/2016 : Συμμετοχή-στήριξη στην μικροφωνική συγκέντρωση – παρέμβαση ΜΑΖΙ με τους μετανάστες στην πλατεία Πανεπιστημίου, που διοργανώθηκε απο την Πρωτοβουλία «με τους μετάστες είμαστε μαζί». Αναλυτική ενημέρωση εδώ