20-28 Μάρτη 2018 : Η «εθνική» ενότητα συμφέρει μόνο τ’ αφεντικά. Ταξική αλληλεγγύη χωρίς σύνορα.

Στις 20 Μάρτη, ξεκίνησαν με ενυπόγραφα στένσιλ, παρεμβάσεις της συλλογικότητας στους δημόσιους χώρους της πόλης, με στόχο την αποδόμηση του εθνικισμού-πατριωτισμού.

Οι παρεμβάσεις μας συνεχίστηκαν παραμονές της «εθνικής» επετείου της 25ης Μάρτη, με ενυπόγραφα τρικάκια σε σχολεία, σχολές, λαϊκές αγορές, στάσεις λεωφορείων, πλατείες, εμπορικούς δρόμους, supermarket, ΔΕΗ, ΟΑΕΔ, κλπ. Εκεί δηλαδή που κινούνται οι άνθρωποι της τάξης μας, οι δικοί μας άνθρωποι. Το περιεχόμενό τους  :

Η «ΕΘΝΙΚΗ» ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ.

Την ώρα που ταίζουν με δις από τους φόρους μας τις χρεωκοπημένες τράπεζές τους, την ώρα που κόβουν ρεύμα και νερό και βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια ανέργων και φτωχών, την ίδια ώρα τα αφεντικά, οι διεθνείς τους πάτρωνες και το πολιτικό τους προσωπικό, στήνουν σκηνικά πολέμου, σπέρνοντας ρατσισμό, εθνικισμό και μίσος για κάθε διαφορετικότητα. Προσπαθούν με σύνορα να μας χωρίσουν σε κοπάδια, για να πολεμήσουμε μεταξύ μας και να αλληλοσκοτωθούμε για τα δικά τους συμφέροντα. Της γής οι κολασμένοι/ες περισσεύουμε στο κόσμο τους. Τα αφεντικά αυτού του πλανήτη είναι ενωμένα και υπερασπίζονται, παρά τους επιμέρους ανταγωνισμούς τους, τα δικά τους κοινά συμφέροντα. Κράτος, κεφάλαιο, μμε και εκκλησία, προωθούν την ολοένα και μεγαλύτερη ταξική μας εκμετάλλευση-καταπίεση, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό-πατριωτισμό και την πατριαρχία. Να υπερασπιστούμε κι εμείς λοιπόν ενωμένοι/ες, τα δικά μας κοινά ταξικά συμφέροντα, να σταθούμε ο ένας πλάϊ στην άλλη ενάντια στον σύγχρονο φασισμό τους.

ΚΑΝΕΝΑ «ΕΘΝΟΣ» ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΟΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

Μετά την 25η Μάρτη συνεχίσαμε αναρτώντας ενυπόγραφα πανό στην είσοδο της πόλης, σε γέφυρες του περιφερειακού, και σε κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας.

Ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη συνεχίζεται. Μέσα στο πηχτό σκοτάδι του σύγχρονου ολοκληρωτισμού κράτους και κεφαλαίου, προχωράμε βήμα-βήμα στο φωτεινό μονοπάτι προς την ατομική, ταξική και κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά της κυριαρχίας και της πατριαρχίας. Η μαυρίλα του σύγχρονου φασισμού θα σπάσει. Η ζωή θα κερδίσει το θάνατο.

ΚΑΝΕΝΑ «ΕΘΝΟΣ» ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΟΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

Υ.Γ.  Η νέα ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, υπο την πολιτική καθοδήγηση και εποπτεία της «για πρώτη φορά αριστεράς», αναβαθμίζει τον κοινωνικό έλεγχο στη πόλη, επιδεικνύοντας τα δόντια της με casual ντύσιμο και προϊδεάζοντας για το μέλλον. Το δόγμα «κάθε γωνιά και ταγματασφαλίτης» που έχει μπεί σε εφαρμογή το τελευταίο διάστημα, εντείνοντας το κλίμα ισχυρής «συμπτωματικής» αστυνόμευσης κατά την διάρκεια της παρουσίας μας στο δημόσιο χώρο, δεν έχει και δεν πρόκειται να έχει κανένα απολύτως ανασταλτικό πολιτικό αποτέλεσμα.