Ελευθεριακό κινητό βιβλιοπωλείο

Το ελευθεριακό κινητό βιβλιοπωλείο της συλλογικότητας, ολοκλήρωσε την λειτουργία του, τον Ιούνη του 2019. Αποτέλεσε για 2,5 χρόνια ένα αξιόλογο πολιτικό πείραμα της συλλογικότητας, για την διάδοση των αναρχικών απελευθερωτικών προταγμάτων στην πόλη.  Πολιτική μας απόφαση ήταν να κάνουμε τα «εγκαίνια» λειτουργίας του, την παραμονή της επετείου της 17ης Νοέμβρη 2016 στην Αρχιτεκτονική σχολή του Παν/μίου Θεσσαλίας. Το οργανώσαμε και το θέσαμε σε λειτουργία, αξιολογώντας την τότε κοινωνική και πολιτική συγκυρία, στοχεύοντας στο να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, τόσο στον περαιτέρω θεωρητικό προβληματισμό και την πολιτική συγκρότηση των ενεργών υποκειμένων του αντικρατικού-αντικαπιταλιστικού αγώνα, όσο και στην ευρύτερη διάδοση των αναρχικών-απελευθερωτικών αξιών σε τοπικό επίπεδο.

Στο κινητό αυτό ελευθεριακό βιβλιοπωλείο, που λειτουργούσε περιοδικά, τόσο σε πανεπιστημιακές και πολυτεχνικές σχολές όσο και σε πολιτικές εκδηλώσεις, διαθέταμε βιβλία και περιοδικά ελευθεριακών εκδοτικών εγχειρημάτων καθώς και μπροσούρες ελευθεριακών συλλογικοτήτων. Ο χρόνος και ο τόπος λειτουργίας του βιβλιοπωλείου ανακοινώνονταν αρκετές μέρες πριν κάθε φορά, τόσο με σχετικές αφίσες, όσο και διαδικτυακά (παρούσα σελίδα του blog, σελίδα facebook και twitter της συλλογικότητας, ημ/γιο indymedia και kinimatorama). Λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της λειτουργίας του, στο βιβλιοπωλείο μας διατίθονταν 117 τίτλοι.

Τον Ιούνη του 2019 ιδρύθηκε η Ελευθεριακή Λέσχη Βόλου (Libertarian Atheneon of Volos). Με βάση αυτό το νέο πολιτικό δεδομένο, αποφασίσαμε να δωρίσουμε στην Λέσχη, το σύνολο των τίτλων του ελευθεριακού κινητού βιβλιοπωλείου, προκειμένου αφενός να εμπλουτιστεί η βιβλιοθήκη της και αφετέρου να διαμορφωθεί στον χώρο της Ελευθεριακής Λέσχης, ένα σταθερής μορφής bazaar ελευθεριακών εκδόσεων, τα έσοδα του οποίου να ενισχύουν οικονομικά την λειτουργία της.

ΚΙΝΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ