Δράσεις & εκδηλώσεις

red-black_flag

Δεκέμβρης 2020 : Αφισάκια και αυτοκόλλητο που κολλιούνται σε Βόλο και Λάρισα.

 

 

 

Ιούλης 2020 : Αφίσα που κολλιέται στη πόλη του Βόλου.

 

Απρίλης 2020 : Αφισάκια που κολιούνται το τελευταίο διάστημα στη πόλη του Βόλου.

22 Οκτώβρη 2020 : Εκδήλωση-παρουσίαση μπροσούρας και συζήτηση.

Στην Ελευθεριακή Λέσχη Βόλου (Αντωνοπούλου 15 – 2ος όροφος), παρουσίαση της εκδοθείσας (Απρίλης 2020) μπροσούρας της συλλογικότητας, με τίτλο : Ιχνηλατώντας την νέα “κανονικότητα” του σύγχρονου φασισμού.

 

5 Δεκέμβρη 2019 : Εκδήλωση (προβολή video ντοκουμέντων και συζήτηση) με θέμα : «Ρατσισμός και σύγχρονο καθεστώς εξαίρεσης μεταναστών/ριών».

Στην Ελευθεριακή Λέσχη Βόλου (Αντωνοπούλου 15 – 2ος όροφος).

————————-

17 Σεπτέμβρη 2019 : προβολή του ντοκιμαντέρ «Kill ’em all, in the name of the name» και συζήτηση με θέμα «Eθνοπατριωτισμός, σύγχρονος φασισμός και πόλεμος. Ο αντιφασισμός στο σήμερα».

Στην Ελευθεριακή Λέσχη Βόλου (Αντωνοπούλου 15 – 2ος όροφος).

————————-

26-28 Ιούνη 2019 : ΑΠΟΧΗ για την ταξική μας αξιοπρέπεια (απο κοινού αφισοκόλληση, με το Ελευθεριακό φοιτητικό σχήμα “Ανθός”).

Σε συντροφική συνεργασία με το Ελευθεριακό φοιτητικό σχήμα “Ανθός”, διαμορφώθηκε το περιεχόμενο κοινής αντιεκλογικής αφίσας για τις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιούλη και πραγματοποιήθηκε κοινή παρέμβαση με αφισοκόληση στους δρόμους και στις γειτονιές της πόλης.

————————-

19 Μάρτη 2019 : Για τα κέρδη των εφεντικών δολοφονείται η τάξη μας. (αφισοκόλληση και μοίρασμα κειμένου)

Η αφίσα κολλήθηκε σε διασταυρώσεις κεντρικών δρόμων, δίπλα σε επιχειρήσεις εστίασης και σε κεντρικά σημεία της πόλης, εκεί δηλαδή που εργάζονται και κινούνται οι ντελιβεράδες. Το κείμενο της συλλογικότητας με τίτλο “Για τα κέρδη των αφεντικών δολοφονείται η τάξη μας“, που μοιράζεται χέρι με χέρι σε εργαζόμενες/ους στον κλάδο του επισιτισμού, βρίσκεται σε μορφή pdf εδώ.

————————-

8 Μάρτη 2019 : ημέρα μνήμης των θυμάτων της έμφυλης βίας (απο κοινού αφισοκόλληση, με το Ελευθεριακό φοιτητικό σχήμα “Ανθός”).

Σε συντροφική συνεργασία με το Ελευθεριακό φοιτητικό σχήμα “Ανθός”, διαμορφώθηκε το περιεχόμενο κοινής αφίσας και πραγματοποιήθηκε κοινή παρέμβαση στους δρόμους της πόλης με αφισοκόλληση. Παράλληλα, η συλλογικότητα διανέμει χέρι με χέρι κείμενό της, με τίτλο “8 Μάρτη : ημέρα μνήμης των θυμάτων της πατριαρχικής βίας.” Το κείμενο της συλλογικότητας βρίσκεται σε μορφή pdf  εδώ.

————————-

3 Δεκέμβρη 2018 : Κανένα “έθνος” δεν μας ενώνει, κανένα σύνορο δεν μας χωρίζει, κανένα κράτος δεν είναι δικό μας. (ανάρτηση πανό)

“Στο σύνολό της η «εθνική» αφήγηση αναφέρεται σε μια τυποποιημένη γλώσσα, μια κυρίαρχη θρησκεία, μια ενιαία αφήγηση της ιστορίας, ένα λαό. Ο εθνικισμός – πατριωτισμός είναι αναπόσπαστο δομικό στοιχείο της πολιτικής μετάβασης της κυριαρχίας στη μορφή των σύγχρονων αστικών κρατών. Είναι το βασικό ιδεολογικό εργαλείο αναπαραγωγής του κρατικού μηχανισμού για την επιδιωκόμενη διαταξική – «εθνική» ενότητα του κοινωνικού σώματος εντός συνόρων. Η υποταγή και ο φόβος, η ιεραρχία και η πίστη στην φαντασιακή κοινότητα του «έθνους», καλλιεργούνται από νωρίς, αρχικά μέσα στην οικογένεια και στη συνέχεια με μεθοδικότητα από κρατικούς υπαλλήλους στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στο στρατό. Ιδιαίτερο και βαρύνοντα ρόλο στην ενστάλαξη του εθνικιστικού – πατριωτικού δηλητηρίου στις συνειδήσεις των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων, έπαιζε και παίζει, τόσο ο  εκκλησιαστικός μηχανισμός της θρησκείας που προπαγανδίζει τα πατριαρχικά του δόγματα, όσο και τα ελεγχόμενα από το κεφάλαιο Μ.Μ.Ε. Ο καλλιεργούμενος εθνικισμός ωθεί τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα μακριά από την ταξική αλληλεγγύη, διαμορφώνοντας συνθήκες πολυδιάσπασης και εχθρότητας στο εσωτερικό τους, με ψευδείς «εθνικούς», γλωσσικούς, θρησκευτικούς και «φυλετικούς» διαχωρισμούς.

Απόσπασμα από την εισήγηση της συλλογικότητας στην διασυλλογική εκδήλωση-συζήτηση (22/9/2018) : «Εθνικισμός-πατριωτισμός ως πυλώνες του κράτους. Η αποδόμησή τους ως προϋπόθεση για την ελευθεριακή επαναστατική προοπτική.»

3 Δεκέμβρη 2018 – Ανάρτηση πανό σε κτίρια του παν/μίου Θεσσαλίας («Θόλος» και Αρχιτεκτονική).

————————-

21 Nοέμβρη 2018 : Παρέμβαση με αφίσες , για την επικείμενη «Black Friday» της 23ης Νοέμβρη.

Αφισοκόλληση στους εμπορικούς δρόμους και έξω απο πολυκαταστήματα του κέντρου του Βόλου, για την επικείμενη «Black Friday» της 23ης Νοέμβρη.

Κέρδη για τα αφεντικά, πάνω στο ξεπάτωμα των εργαζομένων.

Ενάντια στον καταναλωτισμό που ξεζουμίζει εργαζόμενες/ους για τις τσέπες των αφεντικών, προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη.

 

 

————————-

15-19 Οκτώβρη 2018 : Διαδοχικές παρεμβάσεις στη πόλη, με μοίρασμα κειμένου για το λιντσάρισμα και την δολοφονία του Ζάκ Κωστόπουλου.

“Με πρόσχημα την υπεράσπιση της ιδιοκτησίας και του εμπορεύματος, ο κοσμηματοπώλης, ο οργανωμένος φασίστας και οι μπάτσοι, βρήκαν την ευκαιρία να εκφράσουν ανεμπόδιστα το μίσος τους για τις ζωές των αδύναμων. Ανακριτής και εισαγγελέας, με επιδέξιους νομικούς χειρισμούς φρόντισαν να διαμορφώσουν ευνοϊκές συνθήκες για την αγέλη των δολοφόνων, παρα το δημοσιοποιημένο οπτικοακουστικό υλικό και τις μαρτυρίες που δείχνουν ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται περι αυτοάμυνας ή ληστείας. Η «τυφλή δικαιοσύνη» των κυρίαρχων, που λειτουργεί σαν λάστιχο ανάλογα με το ποιος/ά είναι το θύμα και ποιοι είναι οι θύτες, μόνο προσχηματικά αναζητάει αποδείξεις και «αδιάσειστα» στοιχεία. Η τεχνική της συγκάλυψης γνωστή : Απέναντι στους εφοπλιστές εμπόρους των δύο τόνων ηρωίνης του Noor-1, οι πολύμηνες αστυνομικές και δικαστικές «έρευνες» κόλλησαν… Απέναντι σε φτωχοδιάβολους τοξικοεξαρτημένους/ες, και σε οροθετικές/ούς, ρατσισμός, στιγματισμός, διαπόμπευση και έμπρακτη διαμόρφωση συνθηκών κοινωνικού τους αποκλεισμού. Απέναντι στους τραπεζίτες με το γνωστό τους φαγοπότι των εκατοντάδων δις, δικαστικοί τεμενάδες και κρατικές επιχορηγήσεις. Απέναντι στα αφεντικά, μεγάλα και μικρά, που καταπατούν ωράρια, που κλέβουν ένσημα και υπερωρίες, δίνοντας ψίχουλα για μεροκάματο, θεσμοθετημένα γραφειοκρατικά πλυντήρια. Στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, φτώχεια, καταστολή και εξαθλίωση. Απέναντι σε σωματέμπορους, μαφίες, βιαστές και φασίστες, όταν η αστυνομική «ανοχή»-στήριξη βγάζει μάτια, τότε στήνεται επικοινωνιακά ένα ατέρμονο δικαστικό γαϊτανάκι που οδηγεί είτε σε αθωωτικές αποφάσεις, είτε σε ποινές-χάδια «ελλείψει περαιτέρω στοιχείων». Απέναντι σε οτιδήποτε ξεφεύγει της πατριαρχικής νόρμας (cis γυναίκες και queer άτομα), η έμφυλη βία σχετικοποιείται και κανονικοποιείται. «Εθνική» οδύνη για τα καημένα αφεντικά που «δεν βγαίνουν» λόγω κρίσης, πατριωτικές κορώνες και εκκλήσεις για «εθνική ενότητα και συστράτευση» των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων που συνθλίβονται.”   Ολόκληρο το κείμενο παρέμβασης της συλλογικότητας σε μορφή pdf  εδώ.

————————-

22 Σεπτέμβρη 2018 : Εκδήλωση – συζήτηση : “Εθνικισμός-πατριωτισμός ως πυλώνες του κράτους. Η αποδόμησή τους ως προϋπόθεση για την ελευθεριακή επαναστατική προοπτική.”

Εκδήλωση-συζήτηση, συνδιοργανωμένη με την Αναρχική Συλλογικότητα Καθ’οδόν, στην αρχιτεκτονική σχολή Π.Θ. Σάββατο 22/9/2018.

” Το σύγχρονο αστικό κράτος, τόσο ως δομή όσο και ως κοινωνική σχέση, δημιούργησε και εξέθρεψε τον εθνικισμό-πατριωτισμό και συμπορεύτηκε μαζί του, σε τέτοιο βαθμό που να θεωρούνται πλέον από την συντριπτική πλειοψηφία, ως αξεδιάλυτες έννοιες. Έτσι, κάθε ιδεολογικό σύστημα το οποίο αποδέχεται το κράτος είτε ως το ιδανικό σύστημα κοινωνικής οργάνωσης, είτε ως εργαλείο για την ταξική και κοινωνική χειραφέτηση, είναι αναγκασμένο να αποδεχτεί, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, και το ιδεολόγημα του έθνους. Το μοναδικό πολιτικό ρεύμα που επί εκατοντάδες χρόνια αντιτάχθηκε, από τη γέννησή του κιόλας, τόσο στο κράτος όσο και στο αστικό ιδεολόγημα του εθνικισμού, ήταν (και παραμένει) το αναρχικό ρεύμα. Απέναντι στον κόσμο της εξουσίας, απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό κράτους και κεφαλαίου, οφείλουμε να υψώσουμε συλλογικά ελευθεριακά αναχώματα ανάσχεσης της ολομέτωπης επίθεσής τους, αποδομώντας καταρχήν έναν από τους βασικότερους ιδεολογικούς πυλώνες του κράτους, αυτόν της εθνικιστικής-πατριωτικής ιδεολογίας. Η αποδόμηση αυτή αποτελεί ταυτόχρονα και την αναγκαία συνθήκη για την οικοδόμηση της ελευθεριακής επαναστατικής προοπτικής, που στρατηγικό της στόχο έχει την καταστροφή κράτους και κεφαλαίου και την κοινωνική και ατομική απελευθέρωση.”

  • Ολόκληρο το κοινό κείμενο ανακοίνωσης αναφορικά με την συνδιοργανωμένη εκδήλωση-συζήτηση, σε μορφή pdf εδώ.
  • Οι εισηγήσεις των δύο συλλογικοτήτων (διανεμήθηκαν στο κοινό της εκδήλωσης πριν την έναρξή της), σε μορφή pdf εδώ. Διατίθενται σε έντυπη μορφή μικρού τεύχους, απο συντροφικές ελευθεριακές συλλογικότητες, συνελεύσεις και δομές, σε Αθήνα, Βόλο και Θεσσαλονίκη.

————————-

6 Ιούνη 2018 : αντιεθνικιστική προπαγανδιστική παρέμβαση με flyers, για το επικείμενο εθνοπατριωτικό συλλαλητήριο στη πόλη του Βόλου.

Ελάχιστες μέρες πριν, γνωστοποιήθηκε απο τα τοπικά ΜΜΕ η διοργάνωση σήμερα το απόγευμα (6/6), εθνικιστικού-πατριωτικού συλλαλητηρίου στην παραλία της πόλης του Βόλου, με πρόσχημα την περιβόητη ονοματολογία και την εξελισσόμενη διακρατική διαπραγμάτευση ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και το κράτος της μακεδονίας. Μια διακρατική διαπραγμάτευση που τελεί υπο την επίβλεψη και καθοδήγηση ΕΕ και ΝΑΤΟ. Ως διοργανωτές του συλλαλητηρίου, εμφανίζονται με ανακοινώσεις στα τοπικά ΜΜΕ, ένας τοπικός σύλλογος «μακεδονομάχων» απογόνων του Βουκεφάλα («ο μέγας αλέξανδρος»), ο πολιτευτής του ακροδεξιού ΛΑ.Ο.Σ. Γ.Γρηγορίου, ο τοπικός εκλησιαστικός μηχανισμός υπο την ηγεσία του εθνικόφρονα Ιγνάτιου, η τοπική Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών και η εργοδοτική οργάνωση των μικρομεσαίων αφεντικών της περιοχής (Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Μαγνησίας). Δηλαδή το μεγάλο τμήμα του βασικού «εθνικού» κορμού της πόλης, που επιβάλει μέσα απο την καθημερινή του ύπαρξη και λειτουργία, την ταξική εκμετάλλευση-καταπίεση, τον εθνικισμό-πατριωτισμό, τον ρατσισμό και την πατριαρχία. Σε τοπικό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των νεοναζί, αυτός ο εθνοπατριωτικός συρφετός, αντιπροσωπεύει τον πυρήνα πολιτικής έκφρασης του σύγχρονου φασισμού. Απο νωρίς το πρωί σήμερα, παρεμβήκαμε ενάντια στον εθνικισμό-πατριωτισμό και στο πολεμοχαρές κλίμα που καλλιεργούν το τελευταίο διάστημα κράτος, κεφάλαιο, μμε και εκλησιαστικός μηχανισμός, με προπαγανδιστικά ενυπόγραφα flyers σε πλατείες, σχολές, λαϊκές, ΔΕΗ, ΟΑΕΔ, ΕΦΚΑ, σιδηροδρομικό σταθμό, σταθμούς και στάσεις αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, εμπορικούς δρόμους και έξω απο τράπεζες. Εκεί δηλαδή που κινούνται καθημερινά οι άνθρωποι του μεροκάματου και της καθημερινής αγωνίας για επιβίωση, οι άνθρωποι της τάξης μας, οι δικοί μας άνθρωποι.

————————-

7 Μάη 2018 : ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου, ενάντια στις κρατικές σκευωρίες του σύγχρονου φασισμού.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό κομμουνιστή Τάσο Θεοφίλου, αναρτήθηκαν προπαγανδιστικά πανό της υπόθεσης, στην είσοδο της πόλης και σε πανεπιστημιακά κτίρια (αρχιτεκτονική και κεντρικό κτίριο “Θόλος”).

Στις 11 Μάη μέσω της ίδιας κακοστημένης κρατικής σκευωρίας, επιδιώκεται απο τον δικαστικό μηχανισμό η άρση της αιτιολογημένης αθωωτικής απόφασης του εφετείου και η φυλάκιση του συντρόφου. Μεθοδεύεται δηλαδή η φυσική, ηθική και πολιτική του εξόντωση επειδή είναι αναρχικός.

Επι της ουσίας πρόκειται για μια οργανωμένη απόπειρα δικαστικής θεμελίωσης ενός άτυπου κρατικού ιδιώνυμου εναντίον αναρχικών, ενός ιδιώνυμου που προσπαθεί να εγκαινιάσει με τις γνωστές πλάγιες μεθοδεύσεις της, η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία της φτώχειας, του εθνικισμού και της καταστολής.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΥΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

 

————————-

20-28 Μάρτη 2018 : Η «εθνική» ενότητα συμφέρει μόνο τ’ αφεντικά. Ταξική αλληλεγγύη χωρίς σύνορα.

Στις 20 Μάρτη, ξεκίνησαν με ενυπόγραφα στένσιλ, παρεμβάσεις της συλλογικότητας στους δημόσιους χώρους της πόλης, με στόχο την αποδόμηση του εθνικισμού-πατριωτισμού.

Οι παρεμβάσεις μας συνεχίστηκαν παραμονές της «εθνικής» επετείου της 25ης Μάρτη, με ενυπόγραφα τρικάκια σε σχολεία, σχολές, λαϊκές αγορές, στάσεις λεωφορείων, πλατείες, εμπορικούς δρόμους, supermarket, ΔΕΗ, ΟΑΕΔ, κλπ. Εκεί δηλαδή που κινούνται οι άνθρωποι της τάξης μας, οι δικοί μας άνθρωποι. Το περιεχόμενό τους  :

Η «ΕΘΝΙΚΗ» ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Τ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ.

Την ώρα που ταίζουν με δις από τους φόρους μας τις χρεωκοπημένες τράπεζές τους, την ώρα που κόβουν ρεύμα και νερό και βγάζουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια ανέργων και φτωχών, την ίδια ώρα τα αφεντικά, οι διεθνείς τους πάτρωνες και το πολιτικό τους προσωπικό, στήνουν σκηνικά πολέμου, σπέρνοντας ρατσισμό, εθνικισμό και μίσος για κάθε διαφορετικότητα. Προσπαθούν με σύνορα να μας χωρίσουν σε κοπάδια, για να πολεμήσουμε μεταξύ μας και να αλληλοσκοτωθούμε για τα δικά τους συμφέροντα. Της γής οι κολασμένοι/ες περισσεύουμε στο κόσμο τους. Τα αφεντικά αυτού του πλανήτη είναι ενωμένα και υπερασπίζονται, παρά τους επιμέρους ανταγωνισμούς τους, τα δικά τους κοινά συμφέροντα. Κράτος, κεφάλαιο, μμε και εκκλησία, προωθούν την ολοένα και μεγαλύτερη ταξική μας εκμετάλλευση-καταπίεση, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό-πατριωτισμό και την πατριαρχία. Να υπερασπιστούμε κι εμείς λοιπόν ενωμένοι/ες, τα δικά μας κοινά ταξικά συμφέροντα, να σταθούμε ο ένας πλάϊ στην άλλη ενάντια στον σύγχρονο φασισμό τους.

ΚΑΝΕΝΑ «ΕΘΝΟΣ» ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΟΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ

Μετά την 25η Μάρτη συνεχίσαμε αναρτώντας ενυπόγραφα πανό στην είσοδο της πόλης, σε γέφυρες του περιφερειακού, και σε κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας.

Ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη συνεχίζεται. Μέσα στο πηχτό σκοτάδι του σύγχρονου ολοκληρωτισμού κράτους και κεφαλαίου, προχωράμε βήμα-βήμα στο φωτεινό μονοπάτι προς την ατομική, ταξική και κοινωνική απελευθέρωση από τα δεσμά της κυριαρχίας και της πατριαρχίας. Η μαυρίλα του σύγχρονου φασισμού θα σπάσει. Η ζωή θα κερδίσει το θάνατο.

ΚΑΝΕΝΑ «ΕΘΝΟΣ» ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΟΡΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

Υ.Γ.  Η νέα ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, υπο την πολιτική καθοδήγηση και εποπτεία της «για πρώτη φορά αριστεράς», αναβαθμίζει τον κοινωνικό έλεγχο στη πόλη, επιδεικνύοντας τα δόντια της με casual ντύσιμο και προϊδεάζοντας για το μέλλον. Το δόγμα «κάθε γωνιά και ταγματασφαλίτης» που έχει μπεί σε εφαρμογή το τελευταίο διάστημα, εντείνοντας το κλίμα ισχυρής «συμπτωματικής» αστυνόμευσης κατά την διάρκεια της παρουσίας μας στο δημόσιο χώρο, δεν έχει και δεν πρόκειται να έχει κανένα απολύτως ανασταλτικό πολιτικό αποτέλεσμα.

————————-

13-16 Nοέμβρη 2017 : Αφισοκόλληση σε πανεπ/κές σχολές και σχολεία του Βόλου και διαδοχικές παρεμβάσεις με μοιράσματα σχετικού κειμένου, για την επέτειο μνήμης της 17ης Νοέμβρη του ’73.

” Η καταστολή και ο κοινωνικός έλεγχος στην χούντα ήταν ο στρατός στους δρόμους, οι φυλακίσεις, τα βασανιστήρια πολιτικών κρατουμένων, τα στρατοδικεία, οι νόμοι που απαγόρευαν την κυκλοφορία τη νύχτα, τις συναθροίσεις, τις συγκεντρώσεις, η φίμωση της ελευθερίας του πολιτικού λόγου και των πολιτικών δράσεων. Σήμερα η καταστολή και ο κοινωνικός έλεγχος έχει, δημοκρατικά πάντα, «εκσυγχρονιστεί». Η παρουσία χιλιάδων μπάτσων στους δρόμους, οι πλήρως στρατιωτικοποιημένες μονάδες καταστολής, ο «εξελιγμένος» κοινωνικός έλεγχος με κάμερες παντού, το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις μετακινήσεις σε ΜΜΜ κ.α., οι τρομονόμοι (187, 187Α ), τα τρομοδικαστήρια για όσους και όσες εναντιώνονται μαχητικά απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό κράτους και κεφαλαίου, οι εξευτελιστικές συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές και τα ψυχιατρεία, φροντίζουν να μας υπενθυμίζουν καθημερινά την βίαιη επιβολή του κράτους πάνω στις ζωές μας ασχέτως πολιτεύματος. ” Ολόκληρο το κείμενο παρέμβασης της συλλογικότητας σε μορφή pdf  εδώ.

————————-

4 Οκτώβρη 2017 : Ας μιλήσουμε για τον σύγχρονο φασισμό… (ανάρτηση πανό και video, σχετικά με την μπροσούρα της συλλογικότητας)

Ανάρτηση πανό σε κτίρια του Παν/μίου Θεσσαλίας στο Βόλο και δημιουργία προπαγανδιστικού video, αναφορικά με την μπροσούρα της συλλογικότητας “Ας μιλήσουμε για τον σύγχρονο φασισμό…“.

“Αγώνας ενάντια στον σύγχρονο φασισμό σημαίνει αγώνας ενάντια στις ρίζες του. Σημαίνει να πολεμάμε συγκροτημένα και συντονισμένα, και την ταξική εκμετάλλευση, και τον εθνικισμό-«πατριωτισμό», και τον ρατσισμό και την πατριαρχία, αποδομώντας συστηματικά αυτές τις κυριαρχικές ιδεολογίες με τον δημόσιο λόγο και την πρακτική μας, επιδιώκοντας την γενικευμένη κοινωνική απονομιμοποίησή τους στη συνείδηση των καταπιεσμένων και τις εκμεταλλευόμενων. Δεν διατηρούμε αυταπάτες. Γνωρίζουμε πολύ καλά δεδομένων των σημερινών συνθηκών, τόσο σε επίπεδο ελλαδικού χώρου όσο και παγκόσμια, ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικά δύσκολο και μακροχρόνιο αγώνα.

Είναι όμως ιστορικό μας καθήκον να τον πορευτούμε με συνέπεια, χτίζοντας ένα στέρεο πολιτικό οικοδόμημα από τα θεμέλια και υψώνοντάς το μέσα στο χρόνο, παραδίδοντας ο ένας στην άλλη μια καλύτερη θέση μάχης. Να τον πορευτούμε χωρίς καμιά απολύτως συνεργασία και συμπόρευση με πολιτικές δυνάμεις που όσο ριζοσπαστισμό κι αν προβάλλουν συγκυριακά και επικοινωνιακά απέναντι στην σύγχρονη καπιταλιστική συνθήκη, προπαγανδίζουν συστηματικά στο κοινωνικό πεδίο και αναπαράγουν, κυριαρχικές ιδεολογίες που αποτελούν τις ρίζες του σύγχρονου φασισμού. ” (απόσπασμα απο τη σχετική μπροσούρα)

————————-

29 Μάη 2017 : ΛΕΥΤΕΡΙΑ στον αναρχικό κομμουνιστή & πολιτικό κρατούμενο Τάσο Θεοφίλου. (ανάρτηση πανό και spray)

“Δεν έχω διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι. Διέπραξα όμως το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Είμαι αναρχικός. Στον ταξικό πόλεμο πήρα θέση με τους αποκλεισμένους και τους αδικημένους, με τους κυνηγημένους και με τους κολασμένους, με τους φτωχούς, με τους αδύνατους και τους καταπιεσμένους.”  Τάσος Θεοφίλου

Ως ελάχιστο δείγμα συντροφικής αλληλεγγύης και δημόσιας ανάδειξης της κρατικής σκευωρίας, αναρτήσαμε πανό στο κεντρικό κτίριο του Παν/μίου Θεσσαλίας. Στον αγώνα ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα είμαστε όλες/οι ένοχες/οι.

 

 

————————-

Μάης -Ιούνης 2017 : ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ. Αφισοκόλληση στις γειτονιές του Βόλου και διαδοχικές παρεμβάσεις με μοιράσματα σχετικού κειμένου.

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σκοτώσεις έναν άνθρωπο. Μπορείς να τον μαχαιρώσεις στην κοιλιά, να του αρπάξεις το ψωμί απ’ το στόμα, να μην τον γιατρέψεις από την ασθένεια που πάσχει, να τον βάλεις σε μια άθλια κατοικία, να τον εξοντώσεις βάζοντάς τον να δουλεύει μέχρι θανάτου, να τον οδηγήσεις στην αυτοκτονία, να τον στείλεις στον πόλεμο. Λίγοι μόνο απ’ αυτούς τους τρόπους είναι απαγορευμένοι στο κράτος μας.»   Bertold Brecht

Όσοι και όσες εξακολουθούν να φαντασιώνονται ότι αναθέτοντας την ζωή τους σε κάποιον αυτόκλητο πολιτικό σωτήρα, σε κάποια «νέα αριστερή ελπίδα», σε φασίστες δολοφόνους, σε οποιοδήποτε «νέο» ή παλιό πολιτικό μόρφωμα που πλασάρεται σαν προϊόν σουπερ μάρκετ, απλά χαρίζουν τη ζωή τους στα χέρια των κυρίαρχων. Τίποτα δεν κερδήθηκε αναθέτοντας την ζωή μας σε σωτήρες, τίποτα δεν αποκτήθηκε με μια απλωμένη παλάμη. Η υπόθεση υπεράσπισης των ζωών μας, η υπεράσπιση των κοινών μας συμφερόντων είναι δική μας αποκλειστικά υπόθεση. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από εκδίκηση για τους νεκρούς της τάξης μας. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από υπεράσπιση της δικής μας ζωής. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από το να γίνει πιο “ανθρώπινη” η καθημερινότητα μας, μόνο εδώ, μόνο σήμερα.

Ολόκληρο το κείμενο παρέμβασης της συλλογικότητας μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf απο εδώ. Μοιράστηκε σε 2000 αντίτυπα σε διαδοχικές χρονικά παρεμβάσεις μας, σε λαϊκές αγορές και πόρτα-πόρτα σε φτωχογειτονιές, λαϊκές συνοικίες και συνοικισμούς roma της πόλης.

Ευχαριστούμε συντροφικά την Συλλογικότητα Αναρχικών απο τα ανατολικά που μας παρείχε την δυνατότητα να επαναδιαμορφώσουμε δικό της κείμενο.

————————-

14 Μάη 2017 : Πολιτικό Καφενείο και προβολή για τον Μάη του ’68. 

LA BEAUTE EST DANS LA RUE !

Πολιτικό Καφενείο & προβολή ιστορικού ντοκυμαντέρ για τον Μάη του ‘68 : Μεγάλες νύχτες, μικρά ξημερώματα» (Grands soirs et petits matins). Η προβολή θα ξεκινήσει στις 8μμ ακριβώς… Στο χώρο θα λειτουργεί το ελευθεριακό κινητό βιβλιοπωλείο της συλλογικότητας.

Με καφέ, τσάϊ, κρύους χυμούς, βιβλία, μπροσούρες, απαλή μουσική και κουβέντα.

Κυριακή 14 Μάη, από τις 6μμ, στο «Χημείο» της Κατάληψης ΤΕΡΜΙΤΑ

(Λαχανά με Αλμυρού, πίσω από τα ΚΤΕΛ, είσοδος από Λαχανά / Τ.Ε.Μ.)

————————-

23 Γενάρη 2017 : Κράτος και Κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες. Ανάρτηση πανό και σχετικό κείμενο.

Ανάρτηση πανό και σχετικό κείμενο, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα : α) της τρομοκρατικής υστερίας που αναπτύχθηκε και πάλι απο κράτος και ΜΜΕ με τις πρόσφατες συλλήψεις μελών της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας”, β) της απαγωγής και ομηρίας του 6χρονου Βίκτωρα-Λάμπρου, γιού των πολιτικών κρατουμένων Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, γ) της άρνησης απόδοσης ασύλου και της σχεδιαζόμενης απέλασης του απεργού πείνας (απο 13/12/2016) Mohamed A. στη Μυτιλήνη, δ) της απαγόρευσης επισκεπτηρίων απο αλληλέγγυους/ες στις έγκλειστες μετανάστριες του στρατοπέδου συγκέντρωσης “Ελληνικού” (Αθήνα) και την μεταφορά και φυλάκισή τους στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη, μετά την πρόσφατη διαδήλωση.

Το σχετικό κείμενο της συλλογικότητας, με τίτλο “Κράτος και Κεφάλαιο οι μόνοι τρομοκράτες” μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf απο εδώ .

————————-

16 Δεκέμβρη 2016 : Πολιτική εκδήλωση για τα 80 χρόνια απο την κοινωνική επανάσταση στην ισπανία.

afisa_ekdil_16-12-16

1936-2016 : 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

Παρασκευή 16 Δεκέμβρη, 7μμ – Κατάληψη ΤΕΡΜΙΤΑ

–  Προβολή ιστορικού ντοκυμαντέρ της C.N.T. για τα γεγονότα της περιόδου 1936-1939.

–  Βιβλιοπαρουσίαση απο τις Ελευθεριακές Εκδόσεις «Κουρσάλ» του βιβλίου του Abel Paz “Ταξίδι στο παρελθόν”.

 

 

 

————————-

6 Δεκέμβρη 2016 : Κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία.

remember

“Σ’ αυτό τον τόπο, ιστορικά ο Δεκέμβρης είναι δυσκολοχώνευτος μήνας για την αστική κυριαρχία… Όσο κι αν μανιασμένα προσπαθούν επι 8 χρόνια να περιθωριοποιήσουν και συκοφαντήσουν τα ταξικά και κοινωνικά υποκείμενα που βγήκαν οργισμένα στους δρόμους, όσο και να προπαγανδίζουν συνεχώς την θεωρία των «βανδαλισμών», είτε φανερά και ξεδιάντροπα, είτε μέσα από πολιτικάντικους πλαστούς διαχωρισμούς, εμείς που ζήσαμε τον Δεκέμβρη είμαστε ακόμα εδώ και θα παραμείνουμε εδώ, στο δρόμο. Όσες χιλιάδες λαμπάκια κι αν ανάψουν οι μαφιόζοι πάνω από τα κεφάλια μας, όσα πλαστικά λούνα-πάρκ κι αν στήσουν στην πόλη για να κοιμήσουν και αλλοτριώσουν τις συνειδήσεις των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων, εμείς που ανασάναμε το δροσερό αεράκι της κοινωνικής εξέγερσης του Δεκέμβρη, εμείς που πνιγήκαμε από τον χημικό πόλεμο που μας εξαπέλυσαν οι έμμισθοι μπράβοι της κυριαρχίας, τα πιστά στρατιωτάκια κράτους και κεφαλαίου, εμείς που παλέψαμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στη λήθη, ενάντια στην ανάθεση σε «σωτήρες», ενάντια στην υποταγή, κατεβαίνουμε και πάλι στο δρόμο.” Ολόκληρο το κείμενο του καλέσματος μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf  απο εδώ .

————————-

3 Δεκέμβρη 2016 : Πολιτική εκδήλωση (προβολή και συζήτηση) με θέμα “ΝΟΕΜΒΡΗΣ ’73 – ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ’08 : Ο τρόμος των εξουσιαστών μπροστά στις κοινωνικές εξεγέρσεις είναι παντοτινός.”

ekdil_3-12-16_mediumΕισήγηση και προβολή δύο μικρού μήκους ταινιών, η πρώτη για τον Νοέμβρη του ’73 και η δεύτερη για τον Δεκέμβρη του ’08 (“Έφοδος στον ουρανό” απο την Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Άνω Πόλης). Θα ακολουθήσει συζήτηση. Στο χώρο της Κατάληψης ΤΕΡΜΙΤΑ (Λαχανά με Αλμυρού, είσοδος απο Λαχανά – Τ.Ε.Μ.).

 

 

 

 

————————-

16 Νοέμβρη 2016 : Έναρξη λειτουργίας ελευθεριακού κινητού βιβλιοπωλείου της συλλογικότητας.

biblio_arxitekt

Αξιολογώντας τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες της περιόδου και επιθυμώντας να συμβάλλουμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, τόσο στον περαιτέρω θεωρητικό προβληματισμό και πολιτική συγκρότηση των ενεργών υποκειμένων του αντικρατικού-αντικαπιταλιστικού αγώνα, όσο και στην ευρύτερη διάδοση των αναρχικών/απελευθερωτικών αξιών σε τοπικό επίπεδο, οργανώσαμε το προηγούμενο διάστημα και θέτουμε πλέον σε λειτουργία, κινητό βιβλιοπωλείο της συλλογικότητας. Στο κινητό αυτό ελευθεριακό βιβλιοπωλείο, το οποίο θα λειτουργεί περιοδικά σε πανεπιστημιακές και πολυτεχνικές σχολές και σε πολιτικές εκδηλώσεις, διατίθενται βιβλία και περιοδικά ελευθεριακών εκδόσεων καθώς και μπροσούρες ελευθεριακών συλλογικοτήτων.

Πολιτική μας απόφαση ήταν να κάνουμε τα «εγκαίνια» λειτουργίας του ελευθεριακού αυτού βιβλιοπωλείου την παραμονή της επετείου της 17ης Νοέμβρη, με μια 1η «στάση» του στην αρχιτεκτονική σχολή της «Παν/μιο Θεσσαλίας Α.Ε.». Γραφικές απόπειρες πανεπιστημιακών καθηγητάδων, που προσπάθησαν με ύφος 1000 καρδιναλίων να επιβάλλουν αντιδιαλεκτικά την «αναγκαιότητα άδειας» γι’ αυτή την πολιτική μας παρέμβαση μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, αντιμετωπίστηκαν με ήρεμη και διαλεκτική αποδόμηση των κυριαρχικών τους στοχεύσεων και τελικά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν «πικραμένοι» και θυμωμένοι, μιας και η εξουσία τους δεν αναγνωρίστηκε απο την πλευρά μας. Δεν αναγνωρίζουμε τσιφλικάδες και επικυρίαρχους στους δημόσιους χώρους. Κάθε ενδεχόμενη προσπάθεια καταστολής θα αντιμετωπιστεί πολιτικά και οργανωτικά όπως της αναλογεί. Η μνήμη θα νικήσει τελικά την λήθη. O αταλάντευτος μαχητικός αγώνας ενάντια στην κυριαρχία και την πατριαρχία θα συντρίψει τις καθεστωτικές προσπάθειες επιβολής σιωπής, θα ανατρέψει το γενικευμένο κλίμα ανάθεσης και υποταγής. Ευχαριστούμε συντροφικά τα ελευθεριακά εκδοτικά εγχειρήματα που βοήθησαν στην οργάνωση αυτού του κινητού βιβλιοπωλείου, τις ελευθεριακές συλλογικότητες που διέθεσαν μπροσούρες τους και τις συντακτικές ομάδες των αντίστοιχων εφημερίδων. Προγραμματίζουμε τον εμπλουτισμό αυτού του βιβλιοπωλείου και με άλλες εκδόσεις και τίτλους και παρακαλούμε κάθε σύντροφο/ισσα να συμβάλει με τις ιδέες και προτάσεις του/της σ’ αυτή μας την προσπάθεια.

————————-

13-16 Nοέμβρη 2016 : Πανό και παρεμβάσεις με αφορμή την επέτειο της κοινωνικής εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973.

pano_tholos_mesaΜε αφορμή την επέτειο της 17ης Νοέμβρη, στις 15 και 16/11  αναρτήθηκαν τρία μεγάλα πανό, σε κτίρια της “Παν/μιο Θεσσαλίας Α.Ε.”, εσωτερικά και εξωτερικά του “Θόλου” και εξωτερικά της Αρχιτεκτονικής (χώρος αμφιθεάτρου).pano_arxitekt Στις 16/11 έγινε παρέμβαση στις πολυτεχνικές σχολές του Βόλου, με μοίρασμα του κειμένου μας που αφορά τα real-estate σχέδια της “Παν/μιο Θεσσαλίας Α.Ε.”, σχέδια καταστολής και καταστροφής της Κατάληψης “Τερμίτα”. Το ίδιο κείμενο μοιράστηκε σε διαδοχικές παρεμβάσεις και στο φοιτητικό εστιατόριο στις 13/11 και θα συνεχίσουμε να το μοιράζουμε και τις επόμενες μέρες, σε διαδοχικές παρεμβάσεις μας στις πανεπιστημιακές και πολυτεχνικές σχολές. Το κείμενο σε μορφή pdf μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ. pano_tholos_exoΣτις 16/11, στην αρχιτεκτονική σχολή, πραγματοποιήθηκε και η έναρξη λειτουργίας του κινητού βιβλιοπωλείου της συλλογικότητας, με διάθεση βιβλίων και περιοδικών ελευθεριακών εκδόσεων, με κινηματικές μπροσούρες συλλογικοτήτων καθώς και των εφημερίδων “Γή και Ελευθερία” και “Άπατρις”.

————————-

16-18 Σεπτέμβρη 2016 : Flyers στη πόλη, για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα απο τους νεοναζί.

flyers_18-9-16

————————-

1 Ιούλη 2016 : Πολιτική εκδήλωση – συζήτηση “Κοινωνική αυτοοργάνωση & ταξική αλληλεγγύη στις γειτονιές”.

afisa_ekdil_1-7-16_final_small

“Η κοινωνική αυτοοργάνωση και η ταξική αλληλεγγύη είναι για μας βασικές πολιτικές αξίες, είναι κοσμοθεωρητικά προτάγματα, δεν είναι ευκαιριακά εργαλεία διαχείρισης πληθυσμού, δεν είναι κάποιο προσωρινό ψεύτικο δόλωμα για να στρατολογούμε μέλη και για να στοιχίζουμε πειθήνιους οπαδούς πίσω από ανομολόγητες δικές μας πολιτικές πρωτεραιότητες και σχεδιασμούς. Η κοινωνική αυτοοργάνωση αποτελεί για μας μονόδρομο, αποτελεί τον βασικό πυλώνα για το επαναστατικό πέρασμα στον κόσμο της ελευθερίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης, χωρίς πολιτική ανάθεση, χωρίς κράτος και εξουσία. Γιατί όπως έχει δείξει και η νεώτερη ιστορία των επαναστατικών εγχειρημάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, όταν τα κοινωνικά υποκείμενα αυτοοργανώνονται και αυτοδιαχειρίζονται τις ίδιες τους τις ζωές, τα μέσα παραγωγής και τον δημόσιο πλούτο, κανένας αυτόκλητος καθοδηγητής, κανένας κουτοπόνηρος επίδοξος ηγεμόνας, καμμιά δήθεν φωτισμένη πρωτοπορία δεν μπορούν να τους σταθούν εμπόδιο. Γιατί η ελπίδα των καταπιεσμένων είναι ο ίδιος ο αγώνας των συλλογικοποιημένων αντιστάσεών τους. Γιατί ο τρόπος που οργανωνόμαστε και δρούμε, αποτελούν την εικόνα της κοινωνίας που θέλουμε να χτίσουμε πάνω στα συντρίμμια  του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, πάνω στα συντρίμμια κράτους και κεφαλαίου.”  Ολόκληρη η εισήγηση της πολιτικής εκδήλωσης σε μορφή pdf εδώ

————————-

17 Ιούνη 2016 : ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – Βιβλιοπαρουσίαση & συζήτηση.

afisa-small_17-6-16_biblio

Περιεχόμενα βιβλίου
– Με τους εργάτες ή με τους φτωχούς;
– Οι ταξικές αντιθέσεις στη νεοφιλελεύθερη νεωτερικότητα
– Ο μέγας Ειρηνοποιός
– Η επικαιρότητα του Αναρχισμού σήμερα
– Κατά της Ομοφωνίας: Η ανάγκη για ανασύνθεση του ελευθεριακού προτάγματος
– Θεωρία και Πρακτική της Άμεσης Δράσης στον Κοινωνικό Αναρχισμό
– Μια κριτική της Κομμουνιστικοποίησης
– Σκέψεις πάνω στην οικοδόμηση μιας στρατηγικής της εξέγερσης
– Είναι τρελοί αυτοί οι καπιταλιστές;
– Σημειώσεις για τον δημοκρατικό ορθολογισμό
– Ιεραρχία μέσα από την «αναρχία»;
– Ο Οριενταλισμός ως σύγχρονος αναρχικός λόγος

Απόσπασμα κειμένου της παρουσίασης του βιβλίου απο τον συγγραφέα, στις 6/03/16 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο της κατάληψης Mundo Nuevo στη Θεσ/νίκη ( πηγή: http://www.provo.gr/realistiki-outopia/ ) :

” Τα κείμενα του βιβλίου θα μπορούσε κάποιος να πει ότι έχουν τον εξής βασικό στόχο. Μέσα σε μια συγκυρία της οποίας το βάρος είναι ικανό να μας συνθλίψει και αντιμέτωποι με έναν αχαλίνωτο καπιταλισμό που καταβροχθίζει τις ίδιες του τις σάρκες προκειμένου να επιβιώσει, σαν αναρχικοί βρισκόμαστε σήμερα απέναντι σε κρίσιμα ερωτήματα και απέναντι στην αναγκαιότητα να απευθυνθούμε στα αγωνιζόμενα κομμάτια και τα στρώματα των καταπιεσμένων της ελλαδικής κοινωνίας. Αυτό το πολιτικό άνοιγμα είναι απαραίτητο, τόσο αν θέλουμε να συνεισφέρουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην ενίσχυση των αντιστάσεων της κοινωνικής ολότητας απέναντι στη συστημική αναδιάρθρωση που δρομολογείται μεθοδικά από τις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές ελίτ, όσο και για να μπορέσει ο αναρχικός χώρος να απεγκλωβιστεί από τον μικρόκοσμο που πολύ βολικά είχε πλάσει για αυτόν το πολιτικό σύστημα στα χρόνια της επίπλαστης «ευμάρειας». Από αυτή την άποψη, η άνοδος του αναρχικού κινήματος είναι η μοναδική ελπίδα για τη διάσωση των μη-προνομιούχων ομάδων από την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Αλλά και η κοινωνικοποίηση των αναρχικών ιδεών και η αύξηση της απεύθυνσης των αντιλήψεων μας, είναι η μοναδική ελπίδα για την αναβίωση του αναρχικού κινήματος ως αντισυστημικού προτάγματος για την κοινωνική απελευθέρωση. Για την διάσωση δηλαδή του αναρχισμού από την πλήρη απομόνωση και την κοινωνική περιθωριοποίηση που επιφυλάσσουν για αυτόν οι ελίτ.”

————————-

Μάης 2016 : Αφισοκόλληση στις γειτονιές του Βόλου.

manifesto-afisa_21-4-16_small

————————-

28 Απρίλη 2016 : Συμμετοχή-στήριξη στην μικροφωνική συγκέντρωση – παρέμβαση ΜΑΖΙ με τους μετανάστες στην πλατεία Πανεπιστημίου, που διοργανώθηκε απο την Πρωτοβουλία “με τους μετάστες είμαστε μαζί”.

Αναλυτική ενημέρωση εδώ.