Κείμενο-κάλεσμα ανεξάρτητης μαθητικής πορείας 6 Μάρτη / Αθήνα : ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016 εξελίσσεται η διαδικασία του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, μετά από την πρωτοβουλία του, τότε Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη. Ο Εθνικός Διάλογος διεξάγεται από μια πολυμελή Επιτροπή αποτελούμενη από διάφορους εκπαιδευτικούς, προέδρους εκπαιδευτικών οργανισμών και γενικότερα «ειδικούς», οι οποίοι αποφασίζουν για την παιδεία και την ζωή μας, πάντα όμως χωρίς εμάς. Τα τελικά πορίσματα του Εθνικού Διαλόγου προτείνουν μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, όπως μια σειρά από απαιτητικές πολυσέλιδες εργασίες-δοκίμια και αναγκαστική απλήρωτη εργασία, για όποιον θέλει να πάρει το Εθνικό Απολυτήριο Λυκείου, και την θέσπιση του «Πιστοποιητικού Φοίτησης», δηλαδή ενός χαρτιού χωρίς καμία αξία στην αγορά της εργασίας, για όποιον δεν καταφέρει να πάρει το «κανονικό» Απολυτήριο Λυκείου. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο καινούριος Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δηλώνει πως θα καταργηθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις και οι μαθητές θα περνούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τον βαθμό του Απολυτηρίου, αν φυσικά καταφέρουν να το αποκτήσουν!

Ακόμα, ο Γαβρόγλου, μόλις ένα περίπου μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ανακοινώνει την αναδιαμόρφωση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), το οποίο θα λειτουργεί από εδώ και στο εξής ως «Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και Ανθρωπίνου Δυναμικού». Σε αυτό το νέο συμβούλιο θα συμμετέχουν ισότιμα και διάφοροι «φορείς της αγοράς», δηλαδή οι έλληνες επιχειρηματίες, οι μελλοντικοί εργοδότες και αφεντικά μας. Το κράτος και το εκπαιδευτικό του σύστημα πάντα λειτουργούσαν εις βάρος της κοινωνίας και προς όφελος των αφεντικών, δηλαδή εκείνων που την εκμεταλλεύονται καθημερινά, ώστε να γίνονται συνεχώς πλουσιότεροι και ισχυρότεροι. Η επίσημη συμμετοχή των ανθρώπων αυτών στην ελληνική παιδεία είναι σίγουρο πως θα φέρει την ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση των μελλοντικών γενιών μαθητών, την μετατροπή των σχολείων μας σε ένα σύστημα απλήρωτης αναγκαστικής εργασίας, δηλαδή σύγχρονης δουλεμπορίας.

Ο αγώνας ενάντια στις προτάσεις του Εθνικού Διαλόγου και των Υπουργών Παιδείας Φίλη και Γαβρόγλου είναι αγώνας ενάντια στην κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τις απολύσεις καθηγητών, τα εξαντλητικά εξεταστικά συστήματα, την παραπαιδεία,  το άθλιο και άχρηστο «Πιστοποιητικό Φοίτησης», την μαθητεία, την υποχρεωτική απλήρωτη εργασία. Είναι αγώνας για την ζωή και την αξιοπρέπεια των μελλοντικών μαθητών και μαθητριών, απέναντι στην εξαθλίωση και την φτώχεια που επιχειρούν να τους επιβάλουν. Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στα σχέδια τους, να βγούμε στους δρόμους, να καταλάβουμε τα σχολεία μας, να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας, να σαμποτάρουμε το σχολικό σύστημα και τους μηχανισμούς του, να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις καταστολής, να σπάσουμε τον φόβο, την αδράνεια και την παραίτηση. Η Ιστορία μας έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν κερδήθηκε με παρακάλια ή προσευχές. Ο αγώνας μας δεν θα φτάσει πουθενά όσο τον περιορίζουμε σε πορείες-πανηγυράκια και χαρωπές συναυλίες διαμαρτυρίας, που βιάζονται να αρχίσουν και να τελειώσουν γιατί «έχουμε και δουλειές», όσο θυμόμαστε τα αιτήματα μας μερικές μέρες τον χρόνο. Πρέπει να αναγκάσουμε την εξουσία να δώσει σημασία στις απαιτήσεις μας, να γίνουμε μια δύναμη την οποία θα φοβάται, την οποία δεν θα μπορεί -όσον και αν το θέλει- να αγνοήσει. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργήσουμε προοπτικές για μια πραγματική νίκη, που θα βάλει τέρμα στα σχέδια των αφεντικών για τις ζωές μας και τις ζωές των μελλοντικών μαθητών και μαθητριών. Να οργανώσουμε και να εντείνουμε τον ανυποχώρητο μαθητικό αγώνα στα σχολεία μας και στον δρόμο, καθημερινά και μαχητικά. Χωρίς αυταπάτες, χωρίς την καθοδήγηση και το καπέλωμα των κομματικών μηχανισμών, παίρνουμε  τις ζωές μας ξανά στα χέρια μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία βρίσκονται στην διεύθυνση : https://counter-edu.blogspot.gr/

Καλούμε στην ανεξάρτητη μαθητική πορεία στα Προπύλαια (μετρό Πανεπιστήμιο), Δευτέρα 6/3, 11:00

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συνέλευση Μαθητών/τριών από τον Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό χώρο (Αθήνα)

πηγή https://sma-a.espivblogs.net