Αλληλεγγύη με τον αγώνα του λαού της Βόρειας Αμερικής !

Καταγγέλλουμε τη δολοφονία του George Floyd από τα χέρια αστυνομικών της Μινεάπολις, μια ακόμη ρατσιστική πράξη μέσα στην καρδιά μιας ιμπεριαλιστικής δύναμης του κόσμου. Αυτό το συμβάν προστίθεται στις αναρίθμητες δολοφονίες έγχρωμων και αφρικανικής καταγωγής πληθυσμών στις ηνωμένες πολιτείες, που διαιωνίζονται αδιάλειπτα από την εποχή της σκλαβιάς μέχρι σήμερα. Κατά την διακυβέρνηση Ομπάμα διεπράχθησαν δεκάδες δολοφονίες νεαρών μαύρων, κάτι που μας θυμίζει παρόμοιες εποχές ρατσισμού στις δεκαετίες 1950 και 1960.

Η απάντηση ήταν η γρήγορη και οργανωμένη εξέγερση του μαύρου κινήματος σε όλη τη χώρα, ενώ παρόμοια αναπτύσσεται ένα μαζικό κίνημα διαμαρτυρίας που αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι έχουν σιχαθεί την αστυνομική βία και αυθαιρεσία. Ένα αστυνομικό τμήμα στη Μινεάπολις κάηκε από διαδηλώτριες/ές και πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε κάποια οχήματα της αστυνομίας. Η άμεση δράση είναι ένα όπλο αντίστασης, κάτι που επεκτάθηκε σε διάφορες πόλεις με συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών, ενώ ο Donald Trump διέταξε την εθνοφρουρά να καταλάβει τους δρόμους και διατάχθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε 25 πολιτείες.

Ο ρατσισμός, ένα δομικό στοιχείο της καπιταλιστικής κοινωνίας, ειδικά στον καπιταλισμό της Β. Αμερικής, παραμένει δυστυχώς ανεπηρέαστος, αλλά σε απάντηση υψώνονται η αντίσταση και το αγωνιστικό πνεύμα των έγχρωμων και φτωχών ανθρώπων. Ο Trump επίσης κατηγορεί αναρχικούς/ες και αντιφασίστριες/ες ακτιβιστές/ριες ως υποκινητές/ριες των εξεγέρσεων. Αυτό το κίνημα είναι λαϊκή εξέγερση, καθώς οι δεκάδες χιλιάδες που συμμετέχουν σε αυτό δεν είναι αναρχικοί/ες ούτε δηλώνουν πως ανήκουν σε οποιοδήποτε πολιτικό ρεύμα, αλλά όπως πάντα οι δυνάμεις εξουσίας ψάχνουν να κατηγορήσουν ως υπεύθυνους/ες, έτσι ώστε να μην μπουν σε αμφισβήτηση ζητήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα πως το ρατσιστικό, πατριαρχικό και καπιταλιστικό κράτος που καταπιέζει και δολοφονεί τις λαϊκές τάξεις, είναι ο κύριος υπεύθυνος γι αυτές τις εξεγέρσεις.

Ο ρατσισμός θα θαφτεί μαζί με τον καπιταλισμό. Όλη μας η στήριξη και η αλληλεγγύη στους ανθρώπους της Β. Αμερικής που μάχονται ενάντια στην βία και κακοποίηση αστυνομίας και κράτους.

Μόνο η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια θα μας επιτρέψουν να αντισταθούμε!

Όλη μας η στήριξη στις αντιστεκόμενες μαύρες κοινότητες!

Όλη μας η στήριξη στις αναρχικές συντρόφισσες και στους αναρχικούς συντρόφους μας στη Β. Αμερική!

Ζήτω ο Αναρχισμός, ζήτω η ελευθερία!

Νίκη σε όσες/όσους αγωνίζονται!

Coordenação Anarquista Brasileira – CAB (Brazil)

Federación Anarquista Uruguaya – FAU (Uruguay)

Federación Anarquista Rosario – FAR (Argentina)

Organización Anarquista de Córdoba – OAC (Argentina)

Federación Anarquista Santiago – FAS (Chile)

Vía Libre (Colombia)

Union Communiste Libertaire (France)

Embat – Organització Libertària de Catalunya (Catalonia)

Alternativa Libertaria – AL/fdca (Italy)

Die Plattform – Anarchakommunistische Organisation (Germany)

Devrimci Anarşist Faaliyet – DAF (Turkey)

Organisation Socialiste Libertaire – OSL (Switzerland)

Libertaere Aktion (Switzerland)

Melbourne Anarchist Communist Group – MACG (Australia)

Aotearoa Workers Solidarity Movement – AWSM (Aotearoa / New Zealand)

Zabalaza Anarchist Communist Front – ZACF (South Africa)

Anarchist Unión of Afghanistan and Iran – AUAI

Anarchist Collective mⒶnifesto (Greece)

anarkismo.net